DBB gaat vernieuwen en … zoekt vrijwilligers.

De evenementencommissie van de Stichting Podiumkunsten Doesburg is al weer een paar maanden bezig met de organisatie van Doesburg Binnenste Buiten 2016.
Het evenement zal plaatsvinden van woensdag 13 t/m zaterdag 16 juli, vier dagen waarop de binnenstad weer bol zal staan van de activiteiten voor jong en oud.
De standhouders, waarvan een aantal al vele jaren aanwezig zijn, maken in combinatie met de artiesten Doesburg Binnenste Buiten tot een uniek evenement. Zo’n 100.000 bezoekers weten jaarlijks tijdens dit evenement de weg te vinden naar onze binnenstad.

DBB 2016 zal er op een aantal punten anders gaan uitzien en daarmee voor het publiek aantrekkelijker worden, maar ook voor de deelnemers zullen er veranderingen zijn.
Met een frisse blik en vernieuwende ideeën zijn de vrijwilligers van de evenementencommissie van start gegaan met de voorbereidingen en op dit moment is men druk bezig contacten te leggen met artiesten, muziekgroepen en andere organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan een succesvolle editie in 2016.
Nieuw dit jaar is dat de eindtijd van de kramenverkoop van de eerste drie dagen negen uur wordt, waardoor ‘s avonds wat meer ruimte komt voor de activiteiten van de horeca.
Het is ook de bedoeling dat elke dag een thema te heeft zodat een gevarieerder aanbod ontstaat en het voor de bezoekers nog aantrekkelijker wordt om meerdere keren te komen.
De donderdag, bijvoorbeeld, is gereserveerd voor een standwerkersconcours, een van de voorronden van het Nederlands kampioenschap. Dit zal een grote publiekstrekker worden waar veel bezoekers op af zullen komen.
Op de zaterdag ligt de nadruk weer op de percussiegroepen, die de stad zowel in geluid als ook in beeld in zomerse sferen zullen hullen.

Het organiseren van een dergelijk groot evenement vraagt om veel tijd en inzet van deze kleine groep vrijwilligers en omdat zij de kwaliteit van het evenement hoog in het vaandel hebben staan willen zij de groep wat uitbreiden.
Ze hopen dat er mensen zijn die het ook leuk vinden om een bijdrage te leveren aan dit jaarlijkse ‘stadsfeest’ van Doesburg.
Wie wil er meewerken aan het organiseren van een kinderrommelmarkt of de clowntjesoptocht?
Maar ook voor sponsorwerving, public relations en de dagelijkse organisatie zijn enthousiaste vrijwilligers nodig, want samen kan er nog een veel leuker feest van worden gemaakt.
Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden via info@doesburgbb.nl , dit verplicht natuurlijk nog nergens toe en een informatief gesprekje doet soms wonderen.
De mensen van Stichting Podiumkunsten Doesburg hopen op die manier wat meer armslag te krijgen en daarmee het succes van DBB nog verder te vergroten.