De Bonte Hond

Doesburg binnenste buiten

 

Op het pleintje achter het gemeentehuis waant u zich in het Wilde Westen. 
 
Donderdag: Vinyl avond
Vrijdag: Desperado's avond met gezellige live band! Deze gelegenheidsband is gevormd rond Jan Verkerk.

Tijdens Doesburg binnenste buiten gaan wij ook even over in de Texas stijl! Komt u ook gezellig bij ons heerlijk genieten van een BBQ. Op het menu staan o.a.  de echte spare ribs, een bonenschotel en een heerlijk maisbrood.

Al reizend door Texas leert u vanzelf de keuken kennen, want eten is belangrijk voor de inwoners – en dus overal overvloedig aanwezig. Overvloed is meteen een volgend sleutelwoord, want zoals bekend gaat men over het algemeen voor groot en veel. Subtiele smaken komt u tegen in de grote steden, maar daarbuiten draait het vooral om vlees, frituur en zoet. Gezond? Misschien niet, maar uitbundig genieten is voor de Texanen eigenlijk minstens zo belangrijk.

 

Mensen staan gerust uren in de rij voor de perfecte ribs of brisket. Toernooien worden regelmatig georganiseerd. In de supermarkt ziet u gigantische stukken vlees, die in z’n geheel de barbecue op gaan. Texas is groot, dus regionale tradities bepalen de uiteindelijke smaak: waar de een zweert bij alleen zout en peper, kruidt de ander het vlees met uitbundige dry rubs vol zout, suiker, gedroogde kruiden en vaak ook wat gemalen koffie. Eén ding is zeker: Texas BBQ is altijd low and slow.

 

Texas ligt in het zuiden van de Verenigde Staten, grenzend aan Mexico. Dat proeft u terug. Terwijl de Mexicaanse keuken licht is, met veel gebruik van verse kruiden en groentes, citrus, vis en maïs, is de Amerikaanse Tex-Mex een zware variant met veel bonen, vlees en tortilla’s, gebruikt als fajita’s, taco’s of quesadilla’s. Wat wij in Nederland Mexicaans eten noemen, is in feite Tex-Mex, oftewel Texaans-Mexicaans.

Reactie toevoegen

Plain text

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <p>