Voorlopig programma 2018

 

Woensdag 11 juli

Op deze dag zullen wij vanuit traditie Doesburg binnenste buiten officieel openen.En luiden wij de start in van dit bijzondere evenement.  Elk jaar zorgen wij weer voor een traditionele vorm die aansluit met ons Doesburgs verleden.
Zo zal er voor met name de kinderen een goochel workshop, schmink workshop en een ballonfiguren workshop.

De gezellig ingedeelde straten van ons mooie stads centrum zullen dan weer omgetoverd zijn in de grootste en gezelligste braderie van Nederland.  Houd onze site in de gaten om te zien welke speciale vorm onze opening ceremonie dit jaar krijgt.

 

Donderdag 12 juli

Buiten de honderden gezellige kramen van de braderie en de heerlijke geuren van alle lekkere hapjes waaruit u kunt kiezen, wordt u op deze dag getrakteerd op een uitgebreid scala aan straat theater. Door de jaren heen heeft Doesburg Binnenste Buiten zich bewezen als een ware speeltuin voor staat-vermaak en loopt u in de straten van ons mooie centrum de meest uiteenlopende figuren tegen het lijf. Van sprookjesachtige wezens tot rare types, vreemde kostgangers of lieve clowns. Deze dag zit er vol mee.

 

Vrijdag 13 juli

Ook op de vrijdag kunt u heerlijk wandelen langs de vele mooie kramen die door het centrum te vinden zijn. aangevuld met een tweede volle dag straat theater en vermaak voor jong en oud.

De verschillende acts lopen door de straten en vertonen hun kunsten op de hoeken en pleintjes van het centrum. De kleine terrassen en idyllische plekjes bieden een fijne plek om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van dit spektakel.

Ook vindt op deze dag het Gelders kampioenschap standwerkers plaats in de binnenstad van Doesburg. Van 10:00 tot 18:00 gaan diverse standwerkers hun speciale waren aanprijzen aan het publiek , terwijl een deskundige Doesburgse Jury een beoordeling mag geven. De winnaar zal gaan voor het nationale concours standwerker 2018.

 

Zaterdag 14 juli

Voor de kleinste onder ons biedt deze dag de kans om als echte clowns mee te lopen in de clowntjes optocht. Onderleiding van onze vaste DBB clowns wordt iedereen geschminkt en als echte clown ga je samen, onderleiding van muziek in optocht door de straten van Doesburg. Dit is de grootste Clowntjes optocht van Nederland dus mis het niet en doe mee!

De Brandweer zal op zaterdagmorgen in de koepoortstraat demontraties geven van verschillende activietiten en voorlichting geven over het functioneren binnen de vrijwillige brandweer van Doesburg.

Daarna is het tijd voor ritme. Zoals als elk jaar een belangrijke vaste waarde in ons mooie programma. Diverse samba en slagwerk groepen zullen door de straten van ons mooie Doesburg lopen en met hun aanstekelijke ritmes en verleidelijke danseressen door de straten laten schallen.  Stil zitten is niet mogelijk bij de aanstekelijke Samba ritmes.Als afsluiting van deze mooie dag en afsluiting van Doesburg Binnenste Buiten, zullen Alle slagwerk groepen zich verzamelen voor een gigantische laatste knal. zorg dat je dit drumgeweld niet mist.

Vooralsnog heeft "Afslag Sneek" toegezegd naar Doesburg te komen en zal Samba groep Forca en Batadera (al dan niet met dames) de binnenstad laten schudden.