Evenementencommissie Doesburg Binnenste Buiten stopt

Afgelopen juli stond Doesburg voor de 52-ste keer in het teken van Doesburg Binnenste Buiten. Wat ooit begon als een braderie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met straattheater, oude ambachten, standwerkers en live optredens op verschillende podia in de straten. 
Een jaarlijks feest voor velen in de gezellige binnenstad wat georganiseerd wordt door een groep vrijwilligers die daar telkens weer heel veel vrije tijd in steken.

De laatste jaren is het echter steeds moeilijker geworden om de organisatie rond te krijgen.
Het aantal vrijwilligers wat zich wil bezig houden met het organiseren van een dergelijk groot evenement is al geruime tijd minder aan het worden, waardoor de druk op de huidige commissie elk jaar groter wordt.
Nieuwe en aangescherpte regels voor de vergunningverlening, hoge veiligheidseisen, regelgeving en daarmee zeer omvangrijke administratieve werkzaamheden kosten enorm veel tijd en vergen veel energie van een kleine groep mensen.
Ook het financiële gedeelte wordt steeds moeilijker omdat de kosten oplopen en o.a. het aantal sponsoren afneemt.
De verantwoording en aansprakelijkheid op organisatorisch gebied zijn de laatste jaren zo groot geworden dat daar ook een zeer zware last op de schouders van een klein groep mensen komt te liggen.

De leden van de evenementencommissie Doesburg Binnenste Buiten hebben daarom unaniem besloten om te stoppen met het organiseren van Doesburg Binnenste Buiten.

De commissie heeft vele jaren met heel veel plezier alle tijd gestoken in de voorbereidingen en in de dagen van Doesburg Binnenste Buiten en zij vinden dat het organiseren van een evenement als vrijwilliger op z’n minst voldoening en plezier moet geven, daaruit putten zij de energie om zo’n klus op te pakken. Het werd steeds moeilijker voor deze club om gezien bovengenoemde punten deze energie op te brengen.

De evenementencommissie Doesburg Binnenste Buiten hoopt dat er een groep ‘verse’ vrijwilligers opstaat om het stokje over te nemen en geeft daarbij aan dat zij natuurlijk alle medewerking en ondersteuning zal geven om de voortgang van het evenement ook voor de toekomst zeker te stellen.